CRVENI KRST – CRVENI TEPIH 2019

|   Info
Ovog leta spašeni su mnogi životi zahvaljujući dobrim ljudima koji promovišu dobrovoljno davalaštvo krvi i dobrovoljne davaoce krvi. U to ime organizovana je svečanost „Crveni krst – Crveni tepih“, na kojoj su uručena priznanja svima koji su učestvovali u ovoj kampanji i pomoći obezbeđivanju rezervi zaliha krvi tokom leta 2019.godine.

„Sve ovo radimo i radićemo u cilju usmerenja pažnje građana ka tome koliko je važno učestvovati u ovako humanoj akciji i pomoći nekome kome je život ugrožen. Posebno se radujemo što je veliki broj javnih ličnosti iz svih sfera javnog života pomogao da skupimo dovoljne zalihe krvi, ali i da ovim putem apelujemo na javnost i da pozovemo sve građane koji su zdravi, da dođu i daju svoj doprinos koji nekome život znači!“ – istakli su iz Crvenog krsta Srbije.

U ovoj kampanji učestvovalo je 46 javnih ličnosti, a svako od njih je svojim rečima objasnio koliko je važno dati krv. „Čekam te na akciji!“ – ovako se završava svaki od 46 video klipova koji su snimljeni u svrhu skretanja pažnje javnosti na ovu akciju.

Akciju su podržali mnogi mediji, među kojima je i TV KOPERNIKUS, a svi zajedno su dobili nagrade, zahvalnice i priznanja.

Novinar: Ivana Damnjanović