Dačić: Odlična saradnja Republike Srbije sa ODIHR

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS (ODIHR) Mateom Mekačijem, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Tokom razgovora je konstatovana odlična saradnja Republike Srbije sa ODIHR, koja pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Dačić je izrazio zahvalnost za učešće posmatrača ODIHR na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, 17. decembra 2023. godine, "čije su prisustvo i ekspertska podrška odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa i izrazio očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima".

Mekači je istakao blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Srbiji, koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa. Preneo je da ODIHR ceni otvorenost Srbije za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način, navodi se u saopštenju MSP.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar