Dodeljene nagrade Beldoks festivala

|   Život
Film "Kadence za vrt" Daneta Komljena dobitnik je nagrade za najbolji film Srpskog takmičarskog programa 17. izdanja Beldoks festivala, dok je najbolji film Međunarodnog takmičarskog programa "Sunčani sat" estonske rediteljke Lis Nimik.
Foto: FoNet/Preventer

 

Izvor: FoNet

Specijalno priznanje žirija za Srpski takmičarski program dobio je Nikola Polić za film "Kako biti slobodan?", navodi se u saopštenju Beldoksa.

Za Međunarodni takmičarski program specijalno priznanje dobio je kineski reditelj Guo Ženming za film "Dosadni dani i noći".

Ove godine za nagradu najbolji kratkometražni film Beldoksa takmičilo se 20 kratkih ostvarenja, a nagradu je dobila Norika Sefa za film "Kao bolesna žuta".

Specijalno przinanje za najbolji kratkometražni film pripalo je ostvarenju "Poljane čekaju, izmaglica se širi" Dzovhanija Gospodinova iz Luksemburga, navodi se u saopštenju.

Nagrada za najbolju montažu u Srpskom takmičarskom programu pripala je Koroni Švingruber Ilić za film "Izlazak kroz ludaru" Nikole Ilića.

Za najbolju kameru u Srpskom takmičarskom programu nagrada 17. Beldoksa pripala je Milošu Radovanoviću za film "Minel" Tare Gajović.

Nagradu za najbolji film u selekciji Teen je odneo filmu "Kiks" reditelja Davida Mikulana i Balinta Reveza iz Mađarske, a posebno priznanje u toj kategoriji dobio je britanski film "Copa 71" reditelja Džejmsa Erskina i Rejčel Remzi.

Ovogodišnje izdanje Beldoksa zatvara se večeras filmom "Film je promenio svet" reditelja Darka Bajića i Siniše Cvetić, kada će biti dodeljena i Nagrada publike za najbolji evropski film pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar