Gak: Povećanje plata učiteljima koji rade u produženom boravku

|   Info
Učiteljima koji rade u produženom boravku u školama biće povećane plate od drugog polugodišta, najavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Večernje novosti, Beoinfo

Gak je za "Večernje novosti" naveo da Grad Beograd trenutno finansira zarade za 195 nastavnika u produženom boravku u 84 škole i 101 učitelja za prvi i drugi razred u 60 škola, kao i da se iz kase Sekretarijata za ove namene izdvaja više od 150 miliona dinara u školskoj godini, saopštio je Beoinfo.

"Nedavno sam imao sastanak sa njima i mogu da najavim još jedno povećanje plata učiteljima u boravku od drugog polugodišta. To sam inicirao za deo koji finansira Beograd jer zaista smatram da je to opravdano, neophodno i potrebno", rekao je Gak.

On je dodao da nakon vrtića, najmlađi još uvek ne mogu da ostaju sami kod kuće i u tom periodu omugućavanje produženog boravka u školama je od ogromnog značaja.

"Zaista imamo razumevanja za to i želimo da učiteljima u boravku poboljšamo uslove rada, jer su veoma važan deo procesa obrazovanja", rekao je Gak.