Kulinarski specijaliteti krčkali su se u tiganju, loncu ili spremali na skari tokom čitavog dana na niškom keju. Međunarodno takmičenje okupilo je najbolje kuvare i đake ugostiteljskih škola iz Srbije i regiona. Ocenjivao se ukus, ali i čitav niz drugih osobina.
Cilj nije bio da se samo nagrade najbolji, već i da svi učesnici nešto novo nauče.
Pored internacionalne kuhinje, prolaznike na niškom keju privlačili su i mirisi tradicionalnog roštilja i riblje čorbe.
Iskustva i znanja stečena na Gastro festivalu pomažu profesionalcima u niškom ugostiteljstvu, a manifestacija doprinosi i turističkoj ponudi grada.
Za posetioce je pripreman čuveni vojnički pasulj i to po receptu starom više od jednog veka.
Prolaznici su mogli da posete i gastro pijacu, a u večernjim satima i da uživaju u muzičkom programu u amfiteatru na niškom keju.
Komentari (0)
Ne postoji komentar!