Gradska uprava će zatražiti radno vreme za ugostitelje do jedan sat posle ponoći

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u ponedeljak pismeno, u ime gradske uprave, od Kriznog štaba zatražiti da se ugostiteljima dozvoli rad do jedan sat posle ponoći, pošto je, kako je naveo, u glavnom gradu vakcinisano oko 700.000 ljudi, od kojih je 600.000 revakcinisano, a juče je registrovano samo 50 novozaraženih.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Vesić je za TV Pink rekao da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu vakcinisano 50,2 odsto ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 698.594 ljudi, a revakcinisano je 43 odsto u toj starosnoj kategoriji, odnosno 598.773  građana, a da je u devet od ukupno 17 beogradskih opština vakcinisano više od polovine stanovnika.

U Beogradu je juče bilo samo 50 novozaraženih korona virusom, od 274 nova slučaja zabeležena u celoj Srbiji, naglasio je Vesić.

"Kada u gradu kakav je Beograd imate 50 zaraženih stvarno nema smisla da kafići i restorani rade samo do 22 sata", obrazložio je svoj zahtev za produženje radnog vremena ugostitelja Kriznom štabu.

Vesić je ocenio i da nema razloga da Beograd i sredine koje budu imale više od 50 odsto vakcinisanih 21. juna ne budu otvoreni za koncerte, svadbe, kongrese, festivale uz poštovanje protokola i svih epidemioloških mera.