Humanitarna modna revija Verice Rakočević – „OKO LJUBAVI“

|   Info
U čast punih 50 godina Vudstoka i beogradske premijere kultnog mjuzikla “Kosa”- održana je modna revija Verice Rakočević za jesen/zimu 2019/20. Po prvi put u Srbiji i regionu, u ulozi modela na sceni su se pojavile osobe sa invaliditetom, a specijalna gošća koja je zatvorila ovaj modni događaj bila je čuvena italijanska manekenka i glumica Garmi Sal.

U jednom od najelitnijih prestoničkih hotela, dizajnerka Verica Rakoćević Kuzmančević publici je predstavila humanitarnu modnu reviju pod nazivom „OKO LJUBAVI“.

 

U čast punih 50 godina Vudstoka i beogradske premijere kultnog mjuzikla “Kosa”, predstavljena je kolekcija za jesen-zimu 2019/2020.godine, a manekenke su na sceni nosile boho modele od vune, kašmira i svile, kao kombinacije nacionalnih i svetskih modnih elemenata hipi epohe. Poseban deo kolekcije predstavlja kosovski srmovez – kao simbol mesta gde je rođena kreatorka.

Reviju je otvorila košarkašica Nataša Kovačević, a specijalna gošća iz Italije  bila je čuvena glumica i pevačica Garmi Sal koju smo gledali u italijanskoj seriji "Kapri". Ona je prošetala u zanosnoj kreaciji – dugačkim plaštom, ogrtačem sa zlatnim vezom, a njen nastup je ispraćen pesmom "Beograd" koju su devedesetih otpevali "Vlada i Bajka" i prijatelji. Ova revija je izuzetno značajna jer su u njoj učestvovale osobe sa hendikepom, po prvi put u Srbiji i regionu. Poseban akcenat na reviji je stavljen na ručno pletene detalje i raskošne stilizovane kosovske srmoveze.  

Muzičar Veljko Kuzmančević, suprug čuvene srpske dizajnerke istakao je da je kreatorka za ovu reviju uložila puno truda ali i novca, ali da se na kraju sve isplatilo.

Veljko je posebno istakao da bi svako trebao da ima svoj lični stil, bez obzira na to šta mu se nudi na tržištu. Uniformisanost je loša, uništava i dušu i psihu – ističe umetnik.

Reviju su ispratile mnoge poznate ličnosti, ali i prijatelji kreatorke.

Ono što je ostavilo najveći utisak na sve prisutne je veliki entuzijazam kreatorke koji je publiku ostavio bez daha i nakon 35 godina njenog rada.

Novinar: Ivana Damnjanović