Kakav je odnos prema kulturi i čitanju?

|   Info
I kulture i vere ima u dobrom delu i u dobrim količinama u našem narodu, ali nekada ne može da dođe do izražaja, izjavio je za našu televiziju akademik Dragan Damjanović. On kaže i da bez obzira na savremenu tehnologiju veliki broj naših građana čita knjige, ali u moru knjiga potrebno je izabrati onu pravu, koja će nam doneti korist.

Akademik Dragan Damjanović kaže da kultura predstavlja odnos prema sebi, obavezama da budemo ljudi, kao i odnos prema bližnjima i daljnima. Mnogo primera pokazuje da su Srbi kulturan narod, a jedan od primera je i odnos prema strancima, jer smo mi poznati kao dobri domaćini, a sve to predstavlja dokaz kulture, koja se prožima i kroz veru, ističe Damjanović.

Kada je reč o čitanju, naš sagovornik ocenjuje da Srbi dovoljno čitaju, ali pri izboru knjige treba povesti računa, jer nam je danas sve dostupno, ali nije na korist.

Damjanović zaključuje da mnogi i ne čitaju, kao i  da  naš narod sve više interesuju verske knjige, ali im je potrebno samo približiti ih i ukazati da one postoje.