"Klikni na sigurno, kupuj provereno"

|   Infotehno
U prvoj polovini 2021. godine broj transakcija plaćanja karticom putem interneta iznosio je 14,7 miliona, od čega je broj dinarskih plaćanja na sajtovima srpskih trgovaca iznosio skoro 11 miliona transakcija, što je za 91 odsto više nego u prvoj polovini prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Vrednost transakcija putem interneta premašila je 25 milijardi dinara, što je rast od 99 odsto u odnosu na isti period prošle godine, istakla je ministarka Tatjana Matić i dodala da su ostvareni i odlični rezultati u suzbijanju nelegalne trgovine preko interneta.

Zbog toga su Ministarstvo, Američka privredna komora i e-Komerc Asocijacija pokrenuli kampanju "Klikni na sigurno, kupuj provereno", čiji je cilj podizanje svesti građana i edukacija o bezbednoj i legalnoj trgovini preko interneta, navodi se u saopštenju.

Kampanja "Klikni na sigurno, kupuj provereno" treba da podstakne i ohrabri građane Srbije da koriste usluge e-trgovine kao i da odgovori na često postavljena pitanja, kao što su kako bezbedno kupovati na internetu, kako prepoznati da je veb-šop stranica sigurna i šta treba uraditi ako naručeni proizvod ne dođe.

Kupovina na internetu donosi potpuno novo iskustvo za potrošače i priliku da brzo i lako obezbede proizvode i usluge, uporede cene, pronađu sniženja, uštede novac i vreme, a kada građani kupuju od legalnih e-trgovaca registrovanih u Srbiji, imaju sva prava regulisana našim zakonima, istakao je prvi potpredsednik Američke privredne komore Ivan Miletić.

Za sve informacije na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija otvorena je stranica "Klikni na sigurno, kupuj provereno".