Koliko znamo o Nikoli Tesli

|   Info
Nacionalni dan nauke, 10.jul ustanovljen povodom dana rođenja Nikole Tesle, obeležava se velikim brojem manifestacija širom naše zemlje. Od ovog velikog naučnika mi i dalje možemo mnogo da naučimo, pre svega , kako da inoviramo u sebe, u svoje ideje , društvo, privredu i kako da od svog rada živimo bolje, ističu u Teslinom muzeju u Beogradu.

U Srbiji se 10. jula obeležava 163 godine od rođenja jednog od najvećih naučnika, čoveka za koga kažu da je „ izumeo 20.vek“ . Naučnik srpskog porekla, pronalazač oko 700 priznatih patenata , mašinski i elektro inžinjer koji je svojim izumima promenio svet i postavio temelje za kasnija naučna dostignuća i dalje zavređuje pažnju i poštovanja ljudi širom sveta. Koliko znamo o Tesli objasnila nam je Ivona Jevtić, direktorka Muzeja.

Kako ističu u Muzeju, o Nikoli Tesli znamo dovoljno, ali uvek može više. S obzirom da je ovaj brilijantni naučnik naše gore list, trebalo bi o njemu više da ucimo u školama. Ipak, najmlađima je zanimljiv njegov rad i delo i željni su da prošire svoja saznanja.