Konkurs za izbor izuzetne destinacije Evrope

|   Info
Turistička organizacija Srbije po četvrti put raspisaće konkurs za izbor izuzetne destinacije Evrope  u Srbiji. Konkurs će biti otvoren pet nedelja, a mogu da konkurišu one desinacije koje su nedovoljno razvijene i koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i teritorijalno- specifičnu ponudu  zdravstvenog i velnes turizma.

Tema ovogodišnjeg konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ je zdravstveni i velnes turizam. Cilj konkursa je da identifikuje i nagradi manje  razvijene i poznate destinacije u našoj zemlji. Prema rečima rukovodilaca programa  takvih destinacija ima mnogo u Srbiji, a u fokusu ovogodišnje teme biće one destinacije koje imaju na svojoj teritoriji banjsko ili klimatsko mesto.

Konkurs će biti otvoren 15. jula i trajaće do 16. avgusta. Nakon toga sledi serija inspekcijskih poseta destinacijama u užem izboru. Ove godine naglasak je stavljen  na turističke proizvode i atrakcije.

U septembru na Svetski dan turizma biće organizovana svečana dodela nacionalnih EDEN nagrada i proglašena jedna pobednička i dve prateće destinacije