Konkurs za priče o Beogradu

|   Život
Udruženje „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti raspisuje nagradni konkurs za priče inspirisane Beogradom koje će biti objavljene u elektronskom zborniku priča pod naslovom „Belgradijana ‒ beogradski muzej priča”.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštilo to udruženje, Beograd, kao grad veoma zanimljive istorije i bogate kulture i kulturne baštine, oduvek je privlačio pažnju i bio inspiracija kako književnika, umetnika, tako i putnika iz celog sveta.

"Ovim konkursom želimo da podstaknemo autore da istraže neke manje poznate detalje iz istorije Beograda te da napišu originalnu priču koja će kao glavnog junaka ili kao mizanscen imati Beograd, njegove ulice, kuće, spomenike, znamenite ličnosti, događaje", kaže se u saopštenju.

Svaki autor, isključivo iz Srbije, treba da pošalje jednu, neobjavljenu priču (po mogućnosti na ćirilici), dužine do tri kucane strane i da pošalje i svoju kratku biografiju (do pet redova) i jednu fotografiju.

Autori svoje priče  šalju na imejl udruzenje.alia.mundi@gmail.com.

Sve priče koje budu ispunile uslove konkursa i odgovorile na temu, biće objavljene u elektronskom zborniku „Belgradijana - beogradski muzej priča”.

Rok za slanje radova je 10. novembar.