Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana za sutra

|   Info
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Beograda zakazana je za sutra, a na dnevnom redu je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika i izbor predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTV Vojvodina

Sednici će, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavati najstariji odbornik.

Na izborima 3. aprila lista oko Srpske napredne stranke (SNS) predsednika Srbije Aleksandra Vučića osvojila je najviše glasova i 48 odbornika u Skupštini Beograda koja broji ukupno 110 mesta.

Lista "Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković" ima 26 odbornika, zeleno-leva koalicija "Moramo" 13, koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) osam, koalicija NADA sedam, a po četiri odbornika imaju Zavetnici i Dveri.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je u četvrtak za RTV Vojvodina da će SPS i SNS formirati zajedničku vlast u Beogradu i da će predsednik parlamenta biti iz koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, odnosno Nikola Nikodijević, koji je i do sada obavlja tu funkciju.