Metro veliki razvojni projekat

|   Info
Koncept metroa podrazumeva postojanje dve linije koje treba da počnu da se grade, kao i četiri linije BG voza koji će zajedno činiti visoko kapacitetni nezavisni šinski sistem, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet,  Studio B

"Prema studiji koju radi francuski "Ežis" dobićemo sve smernice linija, od kojih prva treba da ide od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od železničke stanice "Zemun" do Ustaničke na Voždovcu", rekao je Mladenović.

Dodao je da će ukrštanje te dve linije biti na Savskom trgu, a 2020. godine se očekuje početak radova na Makiškom polju.

Istakao je da taj posao Beograd radi zajedno sa Republikom, uz veliku podršku predsednika i Vlade Srbije, jer ovo nije samo beogradski, već i veliki državni razvojni projekat.

"Ova godina daće sliku kako će projekat biti finansiran i ko će ga graditi, a neophodno je naglasiti da metro ne može funkcionisati bez BG voza, koji će sa četiri linije upotpuniti ovaj sistem i obuhvatiti gotovo ceo grad", istakao je Mladenović.

Mladenović je podsetio da je počelo popločavanje Trga republike i da je već postavljeno oko 200 kvadratnih metara granitnih ploča.