Mihajlovićеva: U Zеmunu gradimo novi cеntar za srpsku žеlеznicu

|   Info
Počeli su radovi na izgradnji savremenog centra za održavanje voznih sredstava za prevoz putnika u Zemunu, u sklopu obnove i izgradnje srpskih železnica. Rok za završetak radova je novembar 2021. godine, a same radove otvorila je ministarstka građevinarska, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i direktori železnica i predstavnici lokalne uprave.

Na ovom mestu nalaziće se savremena tehničko - putnička stanica Zemun, a ovde će se održavati sva železnička vozna sredstva za prevoz putnika koja saobraćaju po srpskim putevima, kao i van granica naše zemlje. 

Izgradnja ove stanice od velikog je značaja za železnicu Srbije, kaže ministarstka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je prisustovala početku radova. Ona najavljuje i rekonstruisanje pruga, a sve sa ciljem da građani ponovo požele da uđu u vozove.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa izgradnjom stanova za snage bezbednosti ministarka Mihajlović kaže da će izgradnja  U Sremskoj Mitrovici početi u utorak.

Resorna ministarka poručila je direktorima želenica da moraju biti efikasniji i da o svemu vode više računa, jer država ulaže dosta novca. Mihajlovićeva zaključuje da prilikom rekonstrukcije mora se voditi računa da svaka stanica i linija budu podjednako moderne kao i vozovi.