Milionita putnica na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad

|   Info
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i v. d. direktora "Srbija voza“ Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Novi Beograd dočekali milionitog putnika ma brzoj pruzi Beograd - Novi Sad.
Foto: FoNet/MGSI/Đ.K.

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštio "Srbija voz", Momirović je istakao da rekordan broj putnika pokazuje da je železnica Srbije na odličnom putu da iskoristi svoj potencijal za ekonomski i društveni razvoj zemlje i čitavog regiona.

"Danas je zaista lep i veliki dan za Srbiju, s obzirom da je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo brzom prugom između Beograda i Novog Sada. Potpuno drugačija slika u odnosu na pre nekoliko godina! Ljudi su zaboravili železnicu, a mi smo je vratili na velika vrata", rekao je ministar.

On je ocenio da je Srbija zaista jedan od pionira sa investicijama u železničku infrastrukturu, sa najmodernijom železničkom infrastrukturom koja spaja dva najveća grada u Srbiji i najmodernijim vozovima.

Dodao je da se nastavljaju radovi ka Subotici i da će biti ubrzani i radovi na brzoj pruzi između Beograda i Niša, tako da će gradovi u Srbiji biti spojeni najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom po kojoj će saobraćati najbrži vozovi, što je strateški cilj zemlje.

V. d. direktor "Srbija Voza“ Ivan Bulajić izjavio je da je strateški cilj poslovanja te kompanije povratak što većeg broja putnika na železnicu, uz konstantno unapređenje korisničkog iskustva.