Mirković: Predlozi pokazuju interes građana Beograda

|   Info
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku o podizanju spomenika indijskom književniku Rabindranatu Tagoru u Parku prijateljstva na Ušću.
Beograd. Foto: FoNet/Božana Pavlica

 

Izvor: FoNet

Predsednica Komisije za imenovanje ulica, trgova, parkova i podizanja spomenika Andrea Radulović rekla je da je usvojen predlog Ambasade Indije da se Tagoru, Nobelovcu, postavi spomenik u Parku prijateljstva.

Sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl rekao je, na sednici Skupštine grada Beograda, da je pozorište KPGT osnovan odlukom grada od 12. marta 2021. godine, a potrebno je da odbornici daju saglasnost Statuta, što su oni bez rasprave i učinili.

Odbornik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković rekao je da se podrškom predlozima na dnevnom redu pokazuje interes građana Beograda.

Svi koji gledate prenos, morate znati da je pre 15 minuta, odbornička grupa koja bojkotuje gradsku skupštinu, a primaju naknade,  Borko Stefanović i Dragan Đilas, najavili da će poništiti sve ove naše odluke, rekao je Mirković.

Da bi Beograd mogao da se razvija, da gradimo škole i vrtiće, moramo znati da su ljudi koji pretenduju da dođu na vlast, upropastili naš grad i Srbiju, poručio je on.

Odbornik SNS Nebojša Bakarec rekao je da je čuo, na konferenciji za novinare opozicionih stranaka ispred Sava centra gde zaseda Skupština grada Beograda, da su najavili da će "sve vratiti u prethodno stanje".

Srušiće spomenik Stefanu Nemanji, spomenik Pekiću, sravniće sa zemljom Trg republike, možda i Beograd na vodi, rekao je on.