Na Beldocsu uručene nagrade

|   Život
Za najbolji film 16. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks proglašen je "’Vodič za obalska utvrđenja", autorke Tijane Petrović.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Tokom sedam dana je na festivalu prikazano skoro 100 filmova u 12 različitih programskih celina.

U selekciji Srpski takmičarski program bilo je 12 filmova.

Nagrada za najbolju montažu dodeljena je mladim stvaraocima srpskog filma koji obećavaju, a to su Luka Papić i Srđa Vučo, za film "Prizvan i pozvan’’.

Za najbolju kameru nagrada je pripala filmu ’’Aurorin san’’ Dragane Jovanović.

U Međunarodnom takmičarskom programu, nagradu za najbolji film dobio je film ’’TrećIII’’, autora Karima Kasema, dok je Specijalno priznanje pripalo filmu ’’Zbogom divljaku’’ Serhija Guatakira Sarmienta.

Priznanje za najbolji film u selekciji kratkog takmičarskog programa pripalo je filmu "Silos u Budimpešti" Žofije Pacolaj, a specijalno priznanje dobio je film "Zlo vatre" rediteljke Alis Brigo, saopšteno je danas.

Ovogodišnji Beldoks festival je domaćin prestižne međunarodne nagrade Eurimaž Audencija, koja se dodeljuje po osmi put za najbolju režiserku, a dobitnica nagrade je autorka filma ’"Sestrinstvo suve saune" Ana Hints.

Festival se zatvara večeras filmom "Gru tu je", koji su režirali Rene Miškolci i Bojan Vinulović.

Pre projekcije u Domu omladine Beograda biće uručena nagrada za najbolji evropski film po izboru publike, koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar