Nabavka ultrazvučnih aparata

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja Voždovac i najavio dalja ulaganja u rekonstrukciju zdravstvenih stanica u okviru ovog doma, kao i nabavku novih ultrazvučnih i rendgen aparata u domovima zdravlja na teritoriji Beograda.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Radojičić je ocenio da je stanje koje je zatekao tokom posete više nego zadovoljavajuće, kao i da je funkcionisanje ove ustanove na zavidnom nivou, piše u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje

On je podsetio da je tokom prošlog meseca nabavljeno pet ultrazvučnih aparata.

"Jedan od tih uređaja se nalazi u Domu zdravlja Voždovac, ali kasnije će biti prebačen u ambulantu u Ripnju, gde je potrebniji", rekao je Radojičić.

On je dodao da planiraju nabavku još sedam ultrazvučnih aparata, u vrednosti od 28 miliona dinara, koji će biti raspoređeni u drugim zdravstvenim ustanovama.

"Do kraja ove godine planiramo nabavku preostalih, tako da svaki dom zdravlja u Beogradu u 2019. dobije po jedan novi ultrazvučni aparat", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih ciljeva u oblasti zdravstva je da pacijenti u domovima zdravlja i zdravstvenim stanicama lakše i brže dobiju medicinsku uslugu koja im je potrebna.

Tokom tekuće godine planira se i nabavka šest rendgenskih aparata u vrednosti od 79 miliona dinara, pet za opštinske domove zdravlja i jedan za Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu.

Radojičić je rekao da za ovu godinu imaju obezbeđenih 17,5 miliona dinara za zdravstvene institucije na opštini Voždovac.

Foto: FoNet