Nacionalni dan nauke

|   Info
Nacionalni Dan nauke obeležili su i studenti Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oni su u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ organizovali predavanja na različite biološke teme, a pored debata svi posetioci mogli su i besplatno da obiđu baštu i upoznaju se sa vrstama koje se ovde gaje.

Kiša i loše vreme nisu sprečili brojne posetioce da dođu u Botaničku baštu i obeleže Nacionalni Dan nauke, koji se obeležava svakog 10. jula. Ova manifestacija vezuje se za rođendan naučnika i pronalazača Nikole Tesle. Želja organizatora bila je da posetiocima približe nauku kroz razne discipline  i fiziološke procese.

Učenici osnovne škole Drinka Pavlović  uz pomoć nastavnika osmisli su i napravili hotel za insekte. Svečano su ga danas uručili Jevremovcu, a na ovaj način žele da skrenu pažnju na izumiranje insekata i pčela zbog korišćenja pesticida.

U okviru brojnih postavki i radionica mališani su tokom šestočasovnog druženja saznali i gde se to kriju geni, šta su to mekušči, da li cvet pije vodu, ali i ostale zanimljive i interesantne stvari.