Najavljen narandžasti meteo alarm na teritoriji grada Beograda

|   Info
Svim beogradskim opštinskim štabovima izdati su nalozi za preduzimanje preventivnih mera kako bi se umanjile posledice najavljenog nevremena

Na teritoriji grada Beograda je aktuelan narandžasti meteo alarm. Savet Beokoma je, da ako se nađete pod jakim pljuskom, bolje je parkirati vozilo sa strane, u zaustavnoj traci sa četiri svetla i sačekati da vremenska nepogoda prođe, i ne izlaziti iz zatvorenog prostora dok se ne stiša intenzivna grmljavina.

 U Beogradu nije alarmantna situacija ali to ne znači da se ne može desiti da lokalno padne 70 ili 80 litara kiše, kaže Darko Glavaš iz Sekretarijata za vanredne situacije.

Opštinski štabovi su stavljeni u pripravnost i sva komunalna preduzeća su su pojačanom stepenu angažovanja, posebno vodoprivredna preduzeća.

Dobra strana je što se padavine očekuju tokom noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja. Apel Beokoma i gradskih vlasti je da se ne izlazi bez preke potrebe, da se osiguraju ravni delovi krovova, terasa i oluka koji su skloni padu, kao i da se ukloni rastresit materijal iz dvorišta, odnosno gradilišta. Takav materijal može da se bujičnim poplavama nanese na naše saobraćajnice a posledice mogu biti izazivanje nezgoda.

Najugroženija mesta su Barajevo, Grocka, Rakovica, Čukarica, deo Obrenovca i Lazarevac. Problematične su i bujične poplave u gradskim zonama, u ulicama u koje se sliva višak vode.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.