Nikodijević: Beograd ponovo evropska prestonica sporta

|   Info
Povodom Evropskog prvenstva u košarci za žene koje se održava u Srbiji, organizovan je prijem u Starom dvoru za delegaciju Košarkaškog saveza Srbije i Međunarodne košarkaške federacije. Domaćin ovog prijema bio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, koji istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da bude domaćin delegacijama, upravo na mestu gde Srbija dočekuje srpske osvajače medalja.

37. Evropsko prvenstvo za žene  u košarci održava se 4 arene u 4 grada, u Zrenjaninu, Nišu, Beoradu i Rigi u Letoniji. Goste srske prestonice, ali i učesnike prvenstva u Starom dvoru ugostio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Prvenstvo je počelo 27. juna i trajaće do 7. jula kada će biti održano finale, a organizuje ga Košarkaški savez Letonije i Srbije, kao i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Košarkašice Srbije ubedljivo su savladale Švedsku i plasirale se u polufinale, a protivnik će im biti  selekcija Španije. Meč je na programu u subotu u beogradskoj Štark areni. U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Velika Britanija.

Prijemu je prisustvovao i Izvršni direktor Međunarodne košarkaške federacije Kamil Novak. Pred nama je još samo nekoliko utakmica, ali svakako najvažnijih – onih koje će odlučiti o medaljama, ali i o plasmanu na Olimpijske igre – poručio je Novak.