Nova sezona za turiste na Dvorskom kompleksu na Dedinju

|   Video
Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zvanično su otvorili jubilarnu petnaestu turističku sezonu za 2019. godinu i pozvali sve zainteresovane da se pridruže obilascima Dvorskog kompleksa od 3. aprila do 31. oktobra.

Pre nego što se Kraljevska porodica vrtaila u Srbiju, Dvorski kompleks bio je zatvoren za javnost, a njegovo otvaranje za turiste bila jedna od prvih važnih odluka starešine Kraljevskog doma Karađorđevića- NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

 

Dvorski kompleks je i izgrađen da bi bio istorijska čitanka za nas, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, i dodao da decenijama nismo razmišljali o tome i vodili računa, ali da moramo prvo sami sebe da upoznamo kako bismo i drugima omogućili da urade to isto.

 

Dvorski kompleks na Dedinju otovoriće svoja vrata za sve posetioce u periodu od 3. aprila do 31. oktobra. Povodom obeležavanja jubilarne 15. sezone turisti će tokom razgledanja dvorskog kompleksa, u pratnji profesionalnih vodiča, obići dvorski park, Kraljevski dvor, koji je bio dom, kraljevske porodice Krađorđević od 1929. godine kada je završen, pa do izbijanja Drgog svetskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji, zatim dvorsku kapelu Svetog Andreja Prvozvanog, a potom i Beli dvor.

 

Poseta kraljevskim dvorovima organizovaće se svake srede u 10 časova, a subotom i nedeljom u 10 i 13 časova, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom ostalih radnih dana. Cena ulaznice je 650 dinara i uključuje organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja Dvorski kompleks na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana od 10 do 14 časova.