Oslikavanje starih stubova mosta Gazela

|   Život
Platforma "Srbija stvara" Vlade Srbije pokreće projekat oslikavanja starih stubova mosta Gazela u Beogradu i stvaranje zone ulične umetnosti (street-art), galerije na otvorenom koja će se nalaziti u blizini budućeg inovativnog centra Ložionica, saopštila je danas Vlada Srbije.
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Peđa Vučković

 

Izvor: FoNet

Betonski stubovi mosta poslužiće kao podloga za murale, a ideja je da ovo bude prva "živa" galerija ulične umetnosti u Evropi, u kojoj će umetnici u svakom trenutku i iznova moći da stvaraju svoja dela inspirisana inovacijama, čovekovim stvaralaštvom i sinergijom prirode i novih tehnologija.

Direktorka Ložionice Ana Ilić istakla je da je kreiranje te galerije deo šireg plana urbane sredine u okolini Ložionice i da će se time zaokružiti kompleks koji se sastoji od same Ložionice, stare okretnice, restauriranog vodotornja sa pasarelom, novom poslovom zgradom i velikim ozelenjenim spoljnim prostorom.

Kako je navela, stvara se  veliki prostor za umetnost i kreativnost kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

Urbana galerija, kao prirodni nastavak kompleksa Ložionice, prostiraće se od Savske ulice i Mostarske petlje sve do Savskog šetališta, navedeno je u saopštenju.

Pored oslikavanja svih nosećih stubova mosta Gazela, novi urbani izgled dobiće i stubovi  pristupne saobraćajnice tog mosta, koja se nadvija iznad nove saobraćajnice Ulice ideja.

Koncept galerije biće razrađen u saradnji sa kreativnim konsultantom i međunarodno priznatim strit-art umetnikom Andrejem Žikićem Artezom, a uskoro će biti raspisan i javni konkurs na koji će moći da se prijave svi street-art umetnici.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar