Otvoreno igralište za decu sa invaliditetom u beogradskom Hajd parku

|   Info
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić i za zaštitu životne sredine Irena Vujović poručile su danas na otvaranju igrališta za decu sa invaliditetom u beogradskom Hajd parku da je to još jedan korak u izgradnji Srbije bez barijera, sapštila su dva ministarstva.
Foto: FoNet/Ministarstvo za zaštitu životne sredine

 

Izvor: FoNet

Kisić je istakla da je igralište prvenstveno namenjeno deci i osobama sa invaliditetom, ali i drugoj deci, budući da će deca sa invaliditetom u novom parku moći da imaju različite fizičke aktivnosti i da se druže sa vršnjacima.

Najavila je da se ovde neće stati, jer je cilj da u parkovima širom zemlje postoje inkluzivna igrališta, gde bi osobe sa invaliditetom mogle da provode svoje slobodno vreme.

Vujović je istakla da je zajedničkim snagama države i lokalne samouprave omogućeno da sve kategorije stanovništva uživaju u "biseru prirode u centru Beograda", kao i da je cilj da se parkovi širom Srbije pošumljavaju i da budu što pristupačniji svim građanima.
 
Izgradnju dečjeg inkluzivnog igrališta u Hajd parku iniciralo je i realizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je izdvojilo 3,75 miliona dinara, i to u saradnji sa opštinom Savski venac, navedeno je u saopštenju.

Foto: FoNet/Ministarstvo za zaštitu životne sredine