Poboljšan kreditni izgled grada Beograda

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je međunarodna kreditna agencija Mudis (Moody's) potvrdila kreditnu ocenu Beograda i popravila kreditni izgled grada Beograda u "pozitivan".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

"Međunarodna kreditna agencija Mudis potvrdila je kreditnu ocenu grada Beograda (BCA) Ba3 koji je identičan rejtingu koji ima Republika Srbija. Agencija je poboljšala kreditne izglede grada Beograda iz 'stabilno' u 'pozitivno' što je veliko priznanje za Beograd", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je ocenio da je popravljanje prognoze kreditnog rejtinga posledica ne samo stabilnih finansija grada Beograda i domaćinskog poslovanja, već i poboljšanja poslovne klime u Srbiji.

On je naveo da u izveštaju međunarodne kreditne agencije piše da "potvrda o rejtingu grada Beograda odražava čvrste i zdrave finansijske osnove grada, dobro i uravnoteženo upravljanje budžetom, o čemu svedoče i njegovi visoki kapaciteti za samofinansiranje i dug koji je u opadanju".

Agencija je konstatovala da "Beograd ima važnu ulogu u nacionalnoj privredi, kao glavni i najrazvijeniji grad u Srbiji sa oko 40 odsto učešća u nacionalnom bruto domaćem proizvodu zemlje", naveo je Vesić i čestitao i Novom Sadu na dobijanju istog kreditnog rejtinga i istog kreditnog izgleda kao i Beograd.