Počinje polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Beogradu

|   Info
Polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Beogradu u prvom, junskom upisnom roku počinje danas, a biće završeno do 28. juna.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Prema rasporedu, objavljivanje rezultata mora biti najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta, odnosno Univerziteta u celini, najkasnije do 8. jula, saopštio je Rektorat.

Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula do kraja dana.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu. Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova.

Uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prijemnom ispitu boduju se kao i prethodnih godina - uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto. Zbirom ta dva rezultata zaokružuje se ukupna uspešnost za upis na fakultet, podsetio je u saopštenju rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.  

Rektor je kandidatima poželeo uspeh na prijemnim ispitima, uz preporuku da na polaganje dođu odmorni i koncentrisani na rad.

Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedure sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar