Posađeno je više od 400 stabala drveća

|   Život
U više gradova regiona, među kojima je i Beograd, u petak i subotu posađeno je više od 400 stabala drveća, kao deo druge po redu akcije "Drvo prijateljstva" koju Evropski fond za Balkan sprovodi u saradnji s lokalnim partnerima.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Cilj te solidarne akcije je da se pokaže da je kroz preuzimanje pojedinačne odgovornosti i alarmiranje javnosti o ozbiljnosti problema zagađenja moguće napraviti razliku na lokalnom i regionalnom nivou, saopštio je Fond.

Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Aleksandra Tomanić rekla je da je akcija ove godine nastavljena kako bi se ukazalo na važnost svakog stabla na kvalitet vazduha.

Ponovo je ceo region najzagađeniji deo kontinenta, tako da je regionalna sadnja ove godine najava zajedničke kampanje "Ujedinjeni Balkan za čist vazduh" koja kreće početkom decembra, navela je Aleksandra Tomanić.

Akciju "Drvo prijateljstva", kao i kampanju "Ujedinjeni Balkan za čist vazduh"  Fond realizuje uz podršku organizacija Za čisto Sarajevo iz Sarajeva, Eko forum iz Zenice, Environmental Territorial Management Institute iz Tirane, Sbunker iz Prištine, Air Care iz Skoplja, Ozon iz Podgorice, Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu i Beogradska otvorena škola iz Beograda i Pro.Tok21 iz Smedereva.