Povodom jubileja zoološkog vrta, besplatni ulaz za decu do 15 godina

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas, povodom obeležavanja 85 godina postojanja Beogradskog zoološkog vrta, da je plan gradske vlasti da se prostori u okviru ovog kompleksa unapređuju, kao i da sadržaji budu prošireni radionicama i razgovorima o prirodi i zaštiti životne sredine, prenosi Beoinfo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV K1, Beoinfo.

“Danas se sećamo bogate tradicije, jer je pre 85 godina, na Petrovdan, tadašnji gradonačelnik Vlada Ilić poklonio zoološki vrt Beogradu”, rekao je Radojičić za TV К1.

On je naveo da je, pre korone, 2019. godine bilo više od 450.000 posetilaca Beogradskog zoološkog vrta i da taj broj govori da ovo gradsko preduzeće dobro funkcioniše.

Prema njegovim rečima, posetioci u zoološkom vrtu mogu da vide više od 1.000 životinja, odnosno 250 vrsta.

On je podsetio da se zoološki vrt razvija u dva pravca, tako što unapređuje uslove u kojima radi, kao i realizacijom edukativnih sadržaja.

“U okviru Beogradskog zoološkog vrta su organizovane razne priredbe i edukativne radionice za decu”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Direktor Beogradskog zoološkog vrta Srboljub Aleksić podsetio je da će danas, povodom jubileja, biti omogućen besplatni ulaz za svu decu uzrasta do 15 godina.

“Trudimo se da svojim posetiocima svake godine pružimo nešto novo, a biće i novih akcija o kojima ćemo na vreme obaveštavati naše posetioce”, istakao je Aleksić.