Prijem za slovenačke privrednike u Skupštini grada

|   Info
Ambasada Slovenije danas je povodom dolaska premijera Marjana Šareca u Skupštini grada organizovala prijem za slovenačke privrednike, udruženja i vlasnike firmi koje rade u Beogradu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Kako je preneo Beoinfo, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dočekao je u Starom dvoru premijera Slovenije i ukazao na tradicionalno prijateljstvo Beograda i Ljubljane, pobratimljene gradove od 2010. godine.

"Svaki put kada posetim Sloveniju i kada prolazim kroz Sloveniju vidim koliko je postigla u ekologiji i na mene to ostavlja sjajan utisak. Mislim da svi Slovenci moraju biti ponosni jer su mnogima u tome uzor, pa i Ljubljana Beogradu", rekao je Radojičić na prijemu.

Radojičić je istakao da želi da se produbljuje privredna i kulturna saradnja Slovenije i Srbije, Ljubljane i Beograda, kao i da "naše prijateljstvo bude još lepše, jače i bolje".

Na prijemu su govorili premijer Šarec i ambasador Slovenije u Beogradu Iztok Jarc. Prijemu je prisustvovao beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, navodi se u saopštenju.

Foto: FoNet