Radojičić: Kontrolisano 15.800 objekata

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas za RTS da su komunalni milicionari i sanitarni inspektori od 25. oktobra primenu kovid propusnica kontrolisali u 15.800 objekata i da je na ime kazni naplaćeno 11 miliona dinara.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet) -

Radojičić je rekao i da su tokom prethodnog vikenda na terenu bile 22 ekipe, odnosno 49 komunalnih milicionara, 12 gradskih inspektora i 24 sanitarna inspektora.

"U tim svojim ekipama kontrolisali su 890 objekata i 435 prevoznih sredstava - autobusa, tramvaja. Šaljemo jasnu poruku da mere moraju da se poštuju", poručio je Radojičić i dodao da nije cilj kažnjavanje, već da se pošalje jasna poruka da svi moraju da se pridržavaju mera.

"Vidimo da su te mere na određeni način i dale rezultate", dodao je Radojičić i podsetio da je u Beogradu bar jednu dozu vakcine dobilo 61,88 odsto punoletnih, dve doze 59,43 odsto, a sve tri doze vakcine primilo skoro 30 procenata punoletnih Beograđana.

"Od 27. oktobra 180.000 novih doza je aplicirano, što govori o tome da je otprilike oko tri do četiri puta povećan taj stepen novovakcinisanih u periodu otkako su uvedene propusnice, tako da sigurno da je to jedan od razloga", ocenio je Radojičić.

Smatra da je smanjenju broja novozaraženih doprinelo i uvođenje kovid propusnica.