Radojičić na Forumu gradonačelnika u Firenci

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u društvu 65 gradonačelnika iz velikog broja zemalja mediteranskog regiona, učestvuje na Forumu gradonačelnika u Firenci, saopštio je Beoinfo.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Teme ovogodišnjeg foruma su kulturna saradnja, pitanja javnog zdravlja i saradnje povodom pandemije kovid-19, ekološka pitanja i nova rešenja za migrantsku krizu.

"Čast mi je što imam priliku da učestvujem na ovako značajnom događaju i zahvaljujem gradonačelniku Firence Dariju Nardelu, koji je u Beogradu prepoznao važnog partnera u procesima saradnje i donošenju važnih rešenja za izazove velikih gradova", rekao je Radojičić.

On je istakao da Mediteran ne podrazumeva samo gradove na samoj obali nego i ideju mosta kulture i saradnje, a koja se kroz istoriju pokazala značajnom.

"Teme kojima se bavi ovogodišnji forum su od izuzetne važnosti za naš grad i ponosan sam na rezultate koje je Beograd ostvario, počevši od značajnog kulturnog razvoja, preko međunarodnog povezivanja sa ostalim evropskim gradovima poput Atine, Istanbula i Sankt Peterburga, ulaganja u velike infrastrukturne do ekoloških projekata", rekao je Radojičić.

On je najavio da će tokom konferencije i neformalnih susreta delegacija Beograd imati i niz bilateralnih sastanaka sa gradonačelnicima velikih gradova, sa ciljem da se unapredi bilateralna saradnja, kako bi se došlo do važnih rešenja koja će dodatno poboljšati kvalitet života Beograđana.