Radojičić: Ne treba žuriti sa ublažavanjem mera

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je danas da ne treba žuriti sa ublažavanjem mera još jedan period dok traju slavlja.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo, TV K1

Gradonačelnik Beograda je odao priznanje Vladi i predsedniku Srbije na tome što su se "od prvog momenta dobro pozicionirali i borili za vakcine", saopštila je gradska informativna služba Beoinfo.

Sa strepnjom i opreznošću očekujemo brojke narednh dana, kao i da vidimo da li će i mala okupljanja imati reperkusije i dovesti do povećanja broja obolelih, rekao je Radojičić je za TV K1, ističući kako se nada da će epidemiološka situacija "biti sve bolja iz meseca u mesec".

Uz pohvalu Vladi i predsedniku na zalaganju oko nabavke antikovid vakcina, Radojičić je pojasnio da postoje dva koncepta vakcine, tradicionalni i savremen, ali da građani ne treba da se plaše ove druge, poznate i kao RNK, "jer ona predstavlja revoluciju u medicini i možda može poptaviti lečenje malignih bolesti u perspektivi", prenosi BeoInfo.

Govoreći o privredi u vreme pandemije, Radojičić je rekao da je zdravlje ljudi veoma važno, ali da je bitna i privreda i dodao da se postupa u skladu sa preporukama i odlukama Kriznog štaba za ekonomska i privredna pitanja.