Radojičić: Neka rešenja sa "ChangeNOW2022" se mogu primeniti i u Beogradu

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se neka od ekoloških rešenja prikazanih na samitu "ChangeNOW2022" mogu primeniti i u Beogradu, naročito kada je reč o zelenoj infrastrukturi, novim konceptima za korišćenje mikroplastike dobijene iz tekstila koji se ponovo može reciklirati, ali i cirkularnoj ekonomiji, preneo je danas Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Kako se navodi, teme ovogodišnjeg globalnog samita bila su najaktuelnija pitanja iz oblasti zaštite životne sredine i smanjivanja zavisnosti od fosilnih goriva.

"Kontakt s inovatorima rešenja koja su najinteresantnija za Beograd smo već ostvarili, tako da će biti prilike da se s njima nastave detaljniji razgovori", kazao je Radojičić, dodajući da je razlog za optimizam i to što je na samitu bilo reči o finansijskoj podršci Evropske unije, što bi omogućilo realizaciju tih inovativnih rešenja.

On je istakao da činjenica da je Beograd pozvan da učestvuje u tom planetarno značajnom skupu potvrda da Beograd ima veliki potencijal da unapredi svoju životnu sredinu, a da će rukovodstvo Beograda sigurno nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta vazduha i Beograd učiniti još zelenijim.