Radojičić: "saradnjom sa UNICEF-om do boljeg kvaliteta života sve dece"

|   Info
Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, i direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina de Dominićis, potpisali su Memorandum o saradnji između Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija i Grada Beograda. “Ovaj Sporazum otvara nove oblasti u kojima možemo da radimo zajedno kako bi se poboljšao kvalitet života sve dece”, istakao je Radojičić.

Partnerstvo UNICEF-a i Grada Beograda je dugogodišnje i značajno je za našu prestonicu. I u prethodnim godinama imali smo zejdničke projekte u oblasti zadravstvene zaštite, tačnije neonatologije, a radili smo i na sprečavanju vršnjačkog nasilja, rekao je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji između Dečjeg fonda UN i Grada, sa direktrokom UNICEF-a u Srbiji, Ređinom de Dominićis, i dodao da veruje da će se ta dobra saradnja i u budućnosti nastaviti.

 

Ovaj Memorandum o razumevanju govori o čvrstim namerama Grada Beograda i njegovog rukovodstva da izgradi jače i ravnopravnije društvo koje će biti u interesu svakog deteta, rekla je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Ređina de Dominićis.

 

U Ujedinjenim nacijama smatramo da će urbane gradske oblasti biti ključne za realizaciju Agende i ciljeva održivog razvoja do 2030. godine, a posebno cilj broj 11 predviđa da gradovi treba da postanu inkluzivni, bezbedni i održivi.”

 

Radojičić je najavio i saradnju sa UNICEF-om u borbi protiv zloupotrebe i korišćenja psihoaktivnih supstanci, ali i u izgradnji novih igrališta za decu sa usporenim razvojem i posebnim potrebama. On je dodao da je Beograd ove godine uradio mnogo značajnih stvari za decu, a da se u ovom trenutku ulaže preko milijardu dinara u rekonstrukciju škola i obdaništa. Na kraju, Radojičić je poručio “da nam ovaj Sporazum daje snage i mogućnosti da još više i bolje zajedno radimo”.

 

Novinar: Danijela Perović