Radojičić: Život u glavnom gradu se postepeno vraća u normalno stanje

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je danas da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje, "što pokazuje i organizacija pojedinih sportskih i kulturnih manifestacija", ali i da će te manifestacije biti organizovane u skladu sa epidemiološkim merama.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Hepi

Radojičić je za TV Hepi rekao da je u Beogradu vakcinisano više od 50 odsto punoletnih sa više od 1.300.000 aplikovanih doza, i da je "malo gradova u svetu koji mogu da se pohvale takvim podacima", saopštila je gradska informativna služba.

Najavio je da će od 3. do 5. juna biti održan veliki vaterpolo turnir u Beogradu,  6. juna Beogradski maraton, "naravno uz primenu svih epidemioloških mera i u manjem obimu nego proteklih godina", a podsetio je da počinje 'Gitar fest'.

"Ipak, moram još jednom ponoviti da koliko god se radujemo otvaranju i povratku normalnom životu, toliko moramo biti i oprezni", naglasio je Radojičić.

Govorio je i o gradskim projektima i planovima, a posebno onim u oblasti zaštite životne sredine.

"Rešićemo problem deponija, posebno onih za građevinski otpad, ali moramo da napravimo kompromis i razgovaramo sa svim dobronamernim ljudima koji žele da zajedno dođemo do rešenja", rekao je Radojičić.

Ocenio je da je proglašenje Beograda za najbolje mesto za investiranje u ovom delu Evrope izuzetno vredan podatak za investitore i rezultat političke i ekonomske stabilnosti u glavnom gradu i Srbiji.