Rekonstruisano dečje igralište u Učiteljskom naselju

|   Info
Gradonačelnik Beograda, prof. dr. Zoran Radojičić, otvorio je rekonstruisano dečje igralište u Učiteljskom naselju, koje je urađeno u skladu sa postojećom zakonskom regulativom i propisima koji uređuju oblast bezbednosti dečjih igrališta i dece na javnim površinama. Vrednost rekonstrukcije iznosi 6 miliona dinara, a radovi su izvedeni u saradnji GO Zvezdara i JKP “Zelenilo Beograd”.

Urađena je kompletna rekonstrukcija dečjeg igrališta i okolnih pristupnih površina, na ukupnoj površini od oko 1.500 metara kvadratnih. Postojeće dečje igralište je potpuno obnovljeno, a na njemu su postavljeni rekviziti za mlađu decu od 2-4 godine, ali i za onu stariju od 5 do 12 godina. Postavljeno je i 9 klupa, obnovljen je travnjak i zasađene su nove biljne vrste. “Zelenilo Beograd” je investitor projekta koji je koštao 6 miliona dinara, a radovi su sprovedeni u saradnji ovog gradskog preduzeća i GO Zvezdara.

 

Park je izgrađen u svemu u skladu sa najnovijim Zakonom o bezbednosti dečjih igrališta i parkova. To znači da je oko svih rekvizita za igru postavljena gumena podloga kako bi se osigurala bezbednost najmlađih u zonama padova. Postavljeni su i novi rekviziti za igru dece, a igralište je ograđeno i fizički.

 

U toku ove godine JKP “Zelenilo Beograd” u planu ima sanaciju ili izgradnju 28 dečjih igrališta. Od toga u toku su radovi na sanaciji igrališta na 10 lokacija. Od 2014. do danas JKP “Zelenilo Beograd” je izvršilo izgradnju 121 dečjeg igrališta u Beogradu. Od 2018. do danas izgrađeno je i sanirano 47 dečjih igrališta.

 

Novinar: Danijela Perović