Rođendan Beogradskog zoološkog vrta, uskoro stižu i novi stanovnici

|   Info
Beogradski zoološki vrt obeležava 83. godine postojanja. Iz godine u godinu sve je popularniji među domaćim ali i stranim gostima, a to pokazuje i broj od preko 400.000 posetilaca samo tokom 2018. U ovom preduzeću poručuju da se stalno renovinaju prostorije kako bi se životinjama obezbedio što bolji boravak, a u planu je i da se usele i novi stanovnici.

Beo Zoo vrt osnovan je 1936. godine, a osnovao ga je tadašnji gradonačelnik Beograda Vlada Ilić. Tokom Drugog svetskog rata bio je bombardovan čak dva puta, kada je sav životinjski fond izgubljen. Danas ovde stanuje više 1000 životinja i oko 200 različitih vrsta. Tokom 83 godine postojanja bilo je dosta uspona i padova, ističe direktor Srboljub Aleksić. 

Tokom 2018. godine ovu gradsku znamenitost poselo je preko 400.000 ljudi. A, posetiocima najviže pažnje privlače novi stanovnici koji su nedavno stigli - pingvini i foke, kao i velike afričke životinje koje su već godinama tu.  U planu je da vrt dobre nade dobije i nove stanovnike.

Vrata kapije gradskog životnjskog carstva otvorena su svakog dana 8 do 19.30 časova. Odrasli ulaz plaćaju 500 dinara, dok je za decu od 3 do 15 godina ulaz 300 dinara.