Rukometašice preživele dramu na putu do druge faze

|   Sport
Balkanski derbi u Kumamotou doneo je pravu dramu, koja je zahvaljujući majstorimama Kristine Lišćević u završnici meča okončana u korist naše selekcije.
Foto: Rukometni savez Srbije

Najbolje rukometašice Srbije igraće u drugogj fazi Svetskog prvenstva u Japanu. Naše dame su u direktnom okršaju za treće mesto u grupi A savladale selekciju Slovenije rezutlatom 29:27.
Balkanski derbi u Kumamotou doneo je pravu dramu, koja je zahvaljujući majstorimama Kristine Lišćević u završnici meča okončana u korist naše selekcije. Naša reprezentativka je je prvo pogodila sa devet metara preko bloka u napadu sa dva igrača manje, a potom "overila" trijumf nakon odlične odbrane našeg tima. 
Slično utakmici sa Holandijom, loše su otvorile odlučujući meč najbolje srpske rukometašice. Povele su Slovenke 5:0 posle devet minuta igre, kada su usledili golovi Liščević i Stoiljković, kojima se pokrenula srpska selekcija. Lavko i Pop Lazić su svojim golovima uspeli da uspostave balans na terenu do 20. minuta, kada je viđeno prvo izjednačenje - 10:10.
Nastavka je doneo oscilacije na obe strane, vođstvo se konstantno menjalo i na kraju, mirnija ruka selekcije Srbije za ključnu pobedu u grupi, koja nas ostavlja u trci za plasmna na kvalifikacijoni turnua za naredne Olimpijske igre. 
Najefikasnija u redovima našeg tima bila je Slađana Pop-Lazić koja je sa osam golova nosila Srbiju tokom žestoke borbe sa Slovenkama.
Sjajna je bila i kapitenka Jelena Lavko sa sedam golova, junakinja Liščević je dodala četiri, dok je tri postigla Jovana Stoiljković.
Sloveniju je predvodila na trenutke nezaustavljiva Tjaša Stanko sa deset golova, ali ju je pratila samo Ana Gros sa osam pogodaka.
Srbije je plasmanom u drugu fazu ostvarila svoj prvi cilj na šampionatu, međutim takmičenje nastavlja bez prenetih bodova.