Šapić: Beograđani će ove godine direktno osetiti benefite

|   Info
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić čestitao je Božić svim građanima i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Pink

"Svim građanima želim da Božić provedu okruženi najdražima u miru i blagostanju, da se nakon godine pune izazova okrenemo ka ljubavi, praštanju i razumevanju. Neka ovaj veliki dan svima da snagu i veru i podseti na ljubav, brigu o bližnjem, razumevanje i toleranciju. Mir Božji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki Šapića.

Šapić je izjavio da je zadovoljan onim što je uradio za šest meseci mandata, ali da ima mnogo stvari koje tek treba da zažive u 2023. godini i najavio da će Beograđani ove godine direktno osetiti benefite koje je Grad obezbedio za njih, saopšteno je iz Šapićevog kabineta.

Šapić je u intervjuu za portal Pink rekao da će Beograd obezbediti besplatne udžbenike za đake osnovnih i srednjih škola, besplatne vrtiće, usluge socijalne zaštite, da će biti postavljanj 101 objekat Službe komunalnog reda, da će biti implementirana "Beogradska kartica" i da će u red biti uveden red u čitavo beogradsko priobalje.

Naveo je da će biti nastavljena rekonstrukcija ulica i najavio da će najveći broj ulica biti rekonstruisan sledećeg leta, s tim da će se voditi računa o tome kada su najveće gužve u saobraćaju i praznici.

Dodao je da će ove godine biti raspisan konkurs za prijem još oko 500 novih beogradskih ličnih pratilaca koji već obilaze i obilaziće škole, vrtiće, i koji će pomagati građanima, "ulivati imdodatnu sigurnost i biti prijatelji Beograđana".