Šapić: Kultura i sport ne smeju biti prepušteni tržištu

|   Život
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, prilikom obilaska obnovljenog Omladinskog pozorišta "Dadov", da kultura i sport ne smeju biti prepušteni tržištu.
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

 

Izvor: FoNet

Kako je rekao, grad želi da FEST bude institucija sam za sebe i da se ne sme dozvoliti da bude važnijeg festivala u regionu.

On je dodao da je želja da FEST postane centralni umetnički festival u Beogradu na kojem će se birati i najbolji srpski filmovi i najbolji srpski glumci j dolaziti svetska imena.

Šapić je naveo da je za pozorište "Boško Buha" planiran prostor u Beogradu na vodi, a da je pitanje da li će biti izmešteno potpuno ili će biti na dve lokacije.

On je dodao da ako "Boško Buha" ne bude na staroj lokaciji, tu će biti neko drugo pozorište, a da je u rekonstrukciji problem imovinsko pitanje.

Šapić je dodao da će pozorište "Boško Buha" odlučiti gde će biti scena.

Na pitanje da li izdvajanje FEST znači da će biti u boljoj poziciji od Bitefa ili Belefa, Šapić je rekao da to znači da će FEST biti u boljoj poziciji nego što je danas.

"Ja kao gradonačelnik ne mogu da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda. FEST je najstariji", rekao je Šapić.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.