Šapić: Rokovi mogu da se poštuju

|   Info
Otkada je usvojen rebalans budžeta Beograda i kada je obezbeđena milijarda dinara za rekonstrukciju i sanaciju gradskih ulica, pokazalo se da rokovi u ovim poslovima mogu da se poštuju, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić, prenosi Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva, Beoinfo

On je u gostovanju na TV Prva precizirao da je mnogo saobraćajnica obnovljeno u roku od 10 do 20 dana, a da će najduža rekonstrukcija trajati oko mesec dana.

Šapić je najavio da će sledeće nedelje u saobraćaj biti pušteno 100 novih autobusa na gas.

To će biti novi i moderni autobusi i na taj način smanjiće se zagađenje u našem gradu, ali i podići kvalitet saobraćaja, ukazao je on.

Govoreći o problemu zagađenja Beograda, Šapić je ukazao da postoje određeni faktori koji utiču na zagađenje, kao što su vremenski, na koje ne može da se utiče, a koji nisu opravdanje za to što je vazduh zagađen.

Svakodnevno ćemo raditi na ovom problemu, pokušaćemo da smanjimo zagađenje od individualnih ložišta, ali i da nađemo način da smanjimo broj automobila. To su neke od mera koje preduzimamo da kvalitet vazduha u našem gradu bude što bolji, objasnio je Šapić.