Selektor odbojkašica zabrinut pred početak Lige nacija

|   Sport
Liga nacija je takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana bukvalno, vezano i za termine, putovanja, vezano za to da igračice nemaju nikakav odmor i, na kraju, da nema nimalo vremena za trening. Pravi nam situaciju da moramo da kombinujemo, da igramo s nekim drugim sastavima jer ovaj raspored koji je napravljen je jednostvano neizdrživ i nije moguće da svi igrači igrači igraju tokom cele sezone", rekao je selektor Zoran Terzić.
Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

Za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije ove sezone poseban izazov biće takmičenje u Ligi nacija, zbog izuzetno napornog rasporeda mečeva, koji ne samo da ne dopušta odmor i pauzu, već ne daje dovoljno vremena čak ni za treninge.

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je pred početak turnira Lige nacija u Beogradu da ga raspored jako brine i da će, kao i ostali selektori nacionalnih timova, morati da kombinuje sastav.

"Liga nacija je takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana bukvalno, vezano i za termine, putovanja, vezano za to da igračice nemaju nikakav odmor i, na kraju, da nema nimalo vremena za trening. Pravi nam situaciju da moramo da kombinujemo, da igramo s nekim drugim sastavima jer ovaj raspored koji je napravljen je jednostvano neizdrživ i nije moguće da svi igrači igrači igraju tokom cele sezone", rekao je Terzić na konferenciji za medije u Beogradu.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbija će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova. Pred meč sa Turskom selektor je pozvao na poseban oprez.

"Biće novih igrača, sigurno da to neće biti ona postava koja je osvojila Svetsko prvenstvo, ali mislim da će domaća publika biti dovoljan motiv da i ove mlađe igračice odrade to na pravi način i steknu neophodno iskustvo za dalja takmičenja", izjavio je Terzić.

 

Za Srbiju će na turniru u Beogradu igrati:
TEHNIČARI: SLAĐANA MIRKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA) I EMILIJA ANTANASIJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).
KOREKTORI: ANA BJELICA (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA) I SARA LOZO (ŽETISU, KAZAHSTAN).
LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA) I BOJANA GOČANIN (TAKOVO ZVEDA HELIOS, GORNJI MILANOVAC).
BLOKERI: STEFANA VELJKOVIĆ (NOVARA, ITALIJA), MAJA ALEKSIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), MINA POPOVIĆ (FIRENCA, ITALIJA) I MAJA SAVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).
PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (JT MARVELUS NIŠINOMIJA, JAPAN), JELENA BLAGOJEVIĆ (ŽEŠUV, POLJSKA) I BJANKA BUŠA (HEMIK POLICE, POLJSKA).