Godišnjica masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju

|   Info
Na današnji dan pre godinu dana, u masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, stradalo je devetoro i ranjeno 12 mladih ljudi.
Foto: FoNet/Instagram

 

Izvor: FoNet, RTS

U Duboni i Malom Orašju 4. maja 2023. ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25).

Porodice, prijatelji i građani okupiće se na mestu stradanja mladića u Ravnom Gaju, u Malom Orašju.

Na terenu fudbalskog kluba Ravni Gaj biće održan komemorativni program, koji počinje u 11 sati. Prvo će biti prikazan polučasovni dokumentarni film pod nazivom "Nebeska družina", održaće se i  recital, a nakon toga memorijalni turnir u fudbalu.

Humanitarni turnir će odigrati omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka povređenih, navodi RTS.

Regulatorno telo za elektronske medije pozvalo je pružaoce medijskih usluga da i na godišnjicu masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje zatamne ekrane, odnosno obustave program u trajanju od jednog minuta, u 22.32, sa tekstom "3. i 4. maj 2023. Pamtimo".

U nedelju, 28. aprila održan je godišnji pomen i parastosi za žrtve masovnog ubistva.

Pripremno ročište pred početak suđenja optuženom za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni Urošu Blažiću zakazano je za 23. maj u Višem sudu u Smederevu. Optužnicom protiv Blažića obuhvaćeni su i njegov otac, ujak  i brat od ujaka.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar