Srbija peta na Mundobasketu, meč sa Česima poslednji za Đorđevića?

|   Sport
Uz novu sjajnu partiju Bogdana Bogdanovića, ekipa Srbije uspela je da pobedi Češku sa 90:81. Poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu možda je i oproštajna za sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Njemu odmah posle Mundobasketa ističe ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i kao moguća zamena sve više se pominje Igor Kokoškov. U prilog opciji da Đorđević ne ostane na selektorskoj poziciji je i njegov angažman u Virtusu. Njemu bi bilo dosta teško da predvodi reprezentaciju tokom kvalifikacija u takozvanom periodu "prozora" zbog obaveza u italijanskom klubu, koji ima visoke ambicije u evropskim takmičenjima.
Foto: Fonet

 

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini. Izabranici selektora Đorđevića pobedili su Češku sa 90:81.

Posle ispadanja u četvrtfinalu, plasman na petu poziciju samo je manja uteha za tim koji je važio za prvog favorita Mundobasketa. Propuštena je velika prilika da Srbija u gotovo najjačem sastavu osvoji zlatnu medalju i to na takmičenju na kojem su Amerikanci, kako se pokazalo ozbiljno podbacili.

Srpski košarkaši su u utakmici sa Češkom demonstrirali igru sa puno oscilacija, od sjajne do ne baš toliko uverljive igre, ali su u poslednjoj četvrtini uspeli da pokažu da su ipak značajno kvalitetniji zbog čega su i zasluženo trijumfovali.

Ponovo je briljirao Bogdan Bogdanović sa koševima za čak 31 poen. Sa sedam poena i 14 skokova odličan je bio i Nikola Jokić, a moćnu igru pokazao je i Milutinov sa 14 poena.

 

Kokoškov umesto Đorđevića?
Poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu možda je i oproštajna za sadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića. Njemu odmah posle Mundobasketa ističe ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i kao moguća zamena sve više se pominje Igor Kokoškov, srpski trener sa NBA iskustvom, koji je na poslednjem Evropskom prvenstvu sa Slovenijom napravio veliki uspeh i osvojio zlatnu medalju.

U prilog opciji da Đorđević ne ostane na selektorskoj poziciji je i njegov angažman u Virtusu. Njemu bi bilo dosta teško da predvodi reprezentaciju tokom kvalifikacija u takozvanom periodu "prozora" zbog obaveza u italijanskom klubu, koji ima visoke ambicije u evropskim takmičenjima. Poznato je da vlasnici Virtusa i do sada nisu bili previše srećni zbog njegovog angažovanja u nacionalnom timu Srbije.

 

Srbija – Češka 90:81
(20:20, 21:30, 28:12, 21:19)
dvorana: Vukesong arena (Peking)
sudije: Lokateli, Poursanidis, Vejland.

Srbija: Simonović 4, Bogdanović 31+4+3, Bjelica 3, Lučić 5, Raduljica, Birčević 1, Jokić 7+14+7, Milutinov 14+7, Micić 0, Gudurić 3, Jović 12, Marjanović 3.

Češka: Auda16 , Vjoral 0, Pumprla 4, Hruban 9, Satoranski 13, Šilb, Balvin 12+10, Sirina 2, Peterka 14, Bohačik 6, Paliža 3, Križ 2.

 

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet