Šta je krioterapija i koje su njene zdravstvene koristi?

|   Život
Mnogobrojna su fiziološka dejstva krioterapije. Ova terapija može da relaksira, smanjuje bol i deluje protivupalno. Budući da sužava krvne sudove, ona se koristi i protiv otoka i proširenih vena. Korišćenjem ove terapije povećava se medicinsko dejstvo preparata protiv raznih upala. Kako izgleda jedan tretman u krio sauni, specijalno za kamere TV KOPERNIKUS, otkriva nam Alidini Senad.

Usled jako lošeg načina života u 21.veku, mnogi od nas već u ranoj razvojnoj fazi imaju fizičke poteškoće. Međutim, tek nedavno smo saznali za benefite krioterapije – koja ima terapeutsku ulogu u medicini, posebno u: reumatologiji, dermatologiji, neurologiji, ortopediji, kardiologiji i pulmologiji.
Ovoga puta TV KOPERNIKUS otkriva gledaocima tajne krio-terapije, koja je odavno i hit u svetu. Pokucali smo na vrata osnivačima ovog fizikalnog centra, Vesni i Senadu Alidiniju, da ih pitamo – šta je krio terapija i kako se koristi?

Delovanje krioterapije objašnjava se na osnovu termoregulacije. Suština je da se očuva konstantna unutrašnja temperatura tela, kako za vreme fizičkog naprezanja, tako i za vreme odmora. Krioterapija doslovno znači „hladna terapija“, je tehnika gde je telo nekoliko minuta izloženo ekstremno niskim temperaturama.

Kod nas nema grupa, svako je individua za sebe, svako ima posebne potrebe – tvrde Alidinijevi.