Šta nam „poručuje“ Korona? Prof. dr Tatjana Milivojević

|   Život
Drugi talas Korone ili drugi nalet prvog talasa... Dali smo sve od sebe u proteklom periodu da sačuvamo svoje zdravlje, ali Korona je ponovo zakucala na naša vrata – i to - uprkos svim naporima da je na vreme suzbijemo. Nažalost, sve ovo što se sada dešava pokazuje da nismo bili do kraja disciplinovani, ali još uvek možemo da ispravimo grešku, ako prepoznamo gde grešimo.

Iako se većina nas nadala da je Korona prolazni virus koji će samo, za razliku od drugih, trajati nešto duže ove godine, činjenice govore potpuno drugačije. Ono što nikako nismo očekivali je - da ćemo ponovo morati u karantin, da većina nas neće videti more ove godine, a pogotovu drugi talas – koji je već počeo. Još manje smo se nadali da će biti i trećeg talasa, koji se – kako stručnjaci tvrde - očekuje u novembru. Šta nam se to skriveno poručuje ova pošast i šta nam potencijalno donosi, za kamere TV KOPERNIKUS objašnjava Prof. Dr Tatjana Milivojević iz Visoke škole socijalnog rada, filozof i psihoterapeut.

Ono što je sigurno je to – da ćemo morati više da se pazimo ubuduće i opremimo i sebe i druge zaštitnom opremom, kako ne bismo imali još veći broj žrtava, sa čime su se suočile mnoge zemlje – samo iz nepažnje i nemara. Moramo da shvatimo da ovaj virus nije šala, da on stvarno postoji i – ako se ne budemo pridržavali određenih mera, sasvim možemo ugroziti i sebe i svoje najmilije. Ne treba da zaboravimo da Srbija postoji kada se svi ujedinimo i da, kao što kaže ona stara - samo sloga Srbina spasava.

Novinar: Ivana Damnjanović