Stanisavljević: 72,2 odsto starijih Beograđana zadovoljno uslugama socijalne zaštite

|   Info
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu grada Nataša Stanisavljević izjavila je danas da će Beograd pokrenuti akciju u kojoj će pozvati starije Beograđane da se izjasne gde je potrebno postaviti klupe za odmor.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Ona je povodom konferencije posvećene unapređenju potreba starijih Beograđana održane u Skupštini Beograda istakla da 42 odsto starih u Beogradu smatra da nema dovoljno mesta za odmor i da im parkovi nisu dovoljno prilagođeni.

Objasnila je da će klupe biti postavljene svuda gde je potrebno i najavila da će u svim velikim parkovima u Beogradu, kao što su Kalemegdan i Tašmajadan biti posvećeni starijima, od sprava za vežbanje do prilagođenih klupa sa obaveznim rukohvatima.

Naglasila je da 72,2 odsto starijih Beograđana zadovoljno uslugama socijalne zaštite, a 72,4 odsto njih da je zadovoljno uslugama zdravstvene zaštite.

Dodala je kako 76 odsto starih smatra da žive u društvu koje ih poštuje i da 87 odsto starih u Beogradu svakodnevno koristi gradski prevoz "ili je aktivno".

Podsetila je da u Beogradu postoje 32 kluba za starije i da su aktivnosti u njima prilagođene pandemiji, i istakla da su stariji sugrađani najviše zainteresovani za izlete širom Srbije.