Svetski dan stanovništva, Đorđević: Država mora da brine o svojim građanima

|   Info
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ obeležilo je Svetski dan stanovništva. Čestitajući građanima ovaj dan, resorni ministar Zoran Đorđrević kaže da će Ministarstvo nastaviti da menja zakone u korist svojih građana, kako bi svima bilo bolje.

Svetski dan stanovništva obeležava se svakog 11. jula od 1987. godine, jer je tog dana svetska populacija dostigla broj od 5 milijardi stanovnika. Zbog unapred isplaniranih obaveza Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ovaj dan obeležilo je 2 dana ranije. Na konferenciji prisusutnima su se obratili govornici koji su podelili svoje teške, ali  pre svega inspirativne priče.

Država je za koja mora da brine o svojim građanima, jer ona ne postoji bez svojih građana poručuje resorni ministar i dodaje da je jedna država uspešna onoliko  koliko su uspešni njeni građani.

Događaj u Botaničkoj bašti „Jevremovac“  upotpunio je  i nastup muzičko - umetničke grupe  „Zabranjeno starenje“, čiji su članovi  izveli numeru Ovo je zemlja za nas.