Ulaganje u beogradske škole

|   Info
U Beogradu su tokom prošle godine 142 škole dobile računarsku opremu, a 55 škola novi nameštaj, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak za današnje Večernje novosti i naglasio da je u gradskoj kasi za 2019. za obrazovanje i dečju zaštitu namenjeno 22,4 milijarde dinara.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Večernje novosti

"Tokom 2018. odobrili smo 334 zahteva škola, za šta je sekretarijat izdvojio oko 150 milina dinara", rekao je Gak, navodeći da su za škole kupljeni kompjuteri, tableti, laptopovi, projektori, interaktivni stolovi, digitalni logopedski setovi, senzorne sobe, televizori i klima-uređaji.

Gak je rekao da je, osim započetih velikih investicionih ulaganja u rekonstrukciju škola i obnovu fasada, važno "da škole imaju i sva sredstva i opremu za rad".

"Za to je potrebno da nam se škola obrati sa zahtevom i obrazloženjem o potrebi, nakon čega sekretarijat razmatra i odobrava novac", objasnio je Gak, objasnivši kako se novac odobrava za sve razumne zahteve za koje je ispoštovana procedura podnošenja.

Gak je naglasio da je u gradskoj kasi novac namenjen obrazovanju i dečjoj zaštiti duplo veći u odnosu na period od pre pet godina i da je budžetom za ovu godinu opredeljeno 22,4 milijarde dinara, odnosno oko 190 miliona evra, a ta suma je, kako navodi Gak, namenjena "za funkcionisanje sistema, kupovinu opreme i investiranje".